Varen met een schuit in Medemblik en omgeving

De Koggevaarder - MedemblikDe Koggevaarder is een rondvaartbedrijf dat met originele open tuinderschuiten vaart in en rond het gebied ’de Kogge’, tussen Medemblik, Opperdoes, Onderdijk, Oostwoud en Wervershoof. In dit gebied met o.a. de Grote en Kleine Vliet voeren vroeger onze vaders en grootvaders met groente van het land naar huis of naar de veiling in Medemblik.

Ons bedrijf vaart met schuiten en gecertificeerde schippers. De Koggevaarder - MedemblikMet meerdere schuiten bieden we plaats aan groepen tot maximaal 12 personen per boot. Onze rondvaarten zijn daarom zeer geschikt voor bedrijfsuitjes, vriendengroepen of vrijgezellenfeestjes.

Er kan een keuze worden gemaakt uit diverse vaartochten. Zo zijn er stadsrondvaarten of een rondvaart via Onderdijk en De Grote Vliet. Of de schipper neemt u mee voor een tochtje naar Opperdoes (Klein Giethoorn).Vanaf Imkerij "De Bijenstal" in Opperdoes kunt u ook heel goed een vaartocht maken waar u aan het eind van de tocht ook weer wordt terug gebracht. Onderweg vertelt de schipper u alles over het heden en het verleden van het gebied waar u doorheen vaart.

De Koggevaarder - MedemblikNatuurlijk is de rondvaart heel goed te combineren met diverse activiteiten uit de omgeving. Bijv. een bezoek aan Onderdijk met een uitstapje naar de Boerengolf "indeemmer" of de Midgetgolfbaan “Wat Aars”.

De Koggevaarder - MedemblikIn Medemblik kunt u een combinatie maken met bijv. een bezoek aan Meelmolen "De Herder" met gelegenheid voor een kopje koffie. Ook is een bezoek aan het bakkerijmuseum "De oude bakkerij" of het Stoommachinemuseum een aanrader.

Het is ook mogelijk vanaf Restaurant "Gewoon Lekker" bij de Vlietlanden aan de Droge Wijmersweg te Onderdijk te starten, ook daar zijn diverse mogelijkheden voor een dag- of middag arrangement.

Vraag ons naar de mogelijkheden. Dit zijn er vele en ook is het mogelijk om op diverse plekken in te stappen. Voor groepen met speciale wensen omtrent de route of de duur van de tocht wordt graag in overleg een route op maat samengesteld.

Reserveer nu via het contact formulier